Waarom een Pedicure

Veel mensen zijn zich vaak niet bewust van wat voeten met de rest van het lichaam kunnen doen. Uw hele gewicht wordt eigenlijk gedragen door de voeten. Bij voetklachten probeert u van nature een zo comfortabel mogelijk manier van lopen te ontwikkelen die de houding en de rest van het lichaam sterk beïnvloeden.
Minder vanzelfsprekend, maar zeker niet minder belangrijk is de verzorging van je voeten. Hoewel dit lichaamsdeel het verst van ons af lijkt te staan, blijkt het één van de meest belangrijke functies te vervullen.

Onze voeten hebben letterlijk veel te verdragen; niet voor niets is juist de voet vaak als eerste vermoeid. Behalve verkeerd schoeisel, schiet de verzorging van uw voeten er ook vaak bij in. Enerzijds logisch, zo vaak kijkt u immers niet naar uw voeten; anderzijds jammer, omdat een slechte verzorging van de voeten gelijk staat aan ongemak, pijn en vermoeidheid.

Medisch Pedicure

Als medisch pedicure ben ik breed opgeleid en bekend met meer behandelingsmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek dan de “normale” pedicure. Een medisch pedicure kan alle zogeheten risicovoeten behandelen. Hieronder verstaan we o.a. problemen die zijn ontstaan ten gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarbij beschikt de medisch pedicure over uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en -reparatie en anti-druk technieken. 
De medisch pedicure werkt volgens vastgestelde richtlijnen en weet wanneer de cliënt moet worden doorgestuurd naar de (behandeld) arts. De medisch pedicure werkt op doelmatige wijze samen met andere zorgaanbieders.

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.